Procedure

Hoe word ik lid?

Om lid te worden van de schietsport vereniging moet u aan een paar vereisten voldoen. Ten eerste moet de minimale leeftijd van 12 jaar behaald zijn. Als u tussen de 12 en de 16 jaar bent, valt u in onze jeugdafdeling. Dit houdt in dat u alleen met een luchtbuks mag schieten wat alleen op zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur mogelijk is. Bent u 16 jaar of ouder, dan valt u in de seniorenafdeling. De senioren schieten in beginsel op dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur, maar dit is ook mogelijk op zaterdagmorgen. U mag dan met een vuurgeweer schieten.

Voordat u begint met schieten krijgt u eerst een informeel introductie gesprek met een van de leden van de toelatingscommissie of het bestuur. Na het introductie gesprek krijgt u de kans om tegen een kleine vergoeding twee geweerkaarten te schieten om te kijken hoe het u bevalt. Om dit te doen, dient u wel een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Vindt u de schietsport zo leuk, dat u lid wilt worden, dan gaat de volgende procedure van start. U krijgt onder begeleiding van een instructeur minimaal 6 keer geweer instructie. Na het goed doorlopen van de geweerinstructie, mag u zelfstandig de baan op. Alle instructies dienen voornamelijk voor de veiligheid van de schutter zelf en van uw medeschutters. Uiteraard komen de technieken die nodig zijn voor het leren van de schietsport uitgebreid aan bod.

Als u lid wilt worden dient u een geldig legitimatiebewijs en een verklaring van goed gedrag (af te halen bij uw gemeente) te overleggen. U dient tevens een kopie van het legitimatiebewijs en een recente pasfoto mee te nemen.