Burgemeester op bezoek bij schietvereniging

Dinsdag 2 december was de jaarlijkse Sinterklaasavond bij schietvereniging Sagittarius. Traditioneel werd er op deze avond niet op normale kaarten geschoten, maar op twee speciaal ontworpen Sinterklaas afbeeldingen. Omdat de puntenverdeling van te voren niet bekend was bleef het tot aan de prijsuitreiking spannend wie er zou gaan winnen. Zelfs de jongste deelnemer kon winnen van de beste veteraan.

Rond negen uur werd er op de deur geklopt en iedereen hield zijn adem in en dacht: “Het zal toch niet dat ..” en ja, het was burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht die de vereniging met een bezoek kwam vereren. Hij stelde zich voor en sprak met een aantal leden van het bestuur over het ontstaan van Sagittarius en over hoe onze vereniging zich moet aanpassen aan de nieuwe regels. Daarna ging onze voorzitter Stefan samen met de burgermeester naar de baan en gaf hem daar een introductiecursus sportschieten. Na deze korte introductie heeft de burgermeester op een normale schietkaart en op de speciale Sinterklaas kaarten geschoten. Hierna ging de burgemeester nog in gesprek met wat leden en sprak hij met hen over de speciale band die de gemeente Ambacht, en in het bijzonder schietvereniging Sagittarius, heeft met onze partnergemeente Bergen. Sagittarius is net als de burgemeester voorstander om deze band met onze partnergemeente in stand te houden, ondanks de minder gunstige economische tijden waarin wij nu verkeren.

Nadat iedereen zijn/haar kaarten had geschoten was de prijsuitreiking;
1e plaats: Ron B.
2e plaats: Stefan O.
3e plaats: Peter K.

Ook onze burgemeester viel in de prijzen en ging naar huis met een lekkere speculaaspop. Hij had zelfs beter geschoten dan een aantal van onze geroutineerde schutters! Na de prijsuitreiking en een drankje werd de traditionele loterij gehouden en menigeen ging naar huis met lekkers zoals boterletters, speculaaspoppen, chocoladeletters en lolly’s. Na deze gezellige avond kijken we al uit naar de volgende speciale wedstrijd, onze Kerstwedstrijd.

Bron: Weekblad De Brug (Link correct op moment van plaatsen.)

Volgend bericht