Blog

foto: Secretaris Marco Stout (voorgrond) en penningmeester Elwin de Later leggen geknield aan voor een schot.

Bij schietvereniging Sagittarius staat veiligheid op de eerste plaats

Door: Michel van Straten

H.I.Ambacht – “Er hoeft maar ergens op de wereld iemand in het nieuws te komen met een vuurwapen en er wordt met een schuin oog naar ons gekeken,” meent Elwin de Later (36), penningmeester van de Ambachtse schietsportvereniging Sagittarius. “En dan moeten wij weer uitleggen dat hier werkelijk nog nooit iets verkeerds is gebeurd. Veiligheid staat bij ons voorop. Maar het is soms gewoon opboksen tegen dat imagoprobleem.”

Lees Meer...

Door: Redactie De Kombinatie

H.I.AMBACHT - Schietvereniging Sagittarius vierde onlangs het zestigjarig bestaan. Na een gezellige middag en avond met 13 leden van de Schuttersvereniging uit partnerstad Bergen, gaat Sagittarius op de oude, vertrouwde voet verder: en gezellige avond geconcentreerd schieten.

Lees Meer...

Fotografie: Jan-Willem Schneider, door: Jan-Willem Schneider

H.I.AMBACHT- Zaterdag 31 oktober was het zover… Schietsportvereniging Sagittarius vierde haar zestigjarig bestaan; bijzonder, omdat er Duitse gasten waren. Zij kwamen uit onze zustergemeente Bergen en waren al sinds vrijdag in Rotterdam. Daar werden de Duitsers door enkele Sagittarius-leden onthaald waarna ze de nacht deinend doorbrachten op zeilschip “Catherina”. De volgende ochtend werden de Duitsers in ons dorp verwacht. Hier lunchten ze in het clubgebouw van Sagittarius en weldra arriveerden burgemeester Heijkoop met zijn Bergense collega Prokop. Maar, even later klonken er harde knallen… Wat was er gebeurd?

Lees Meer...

Dinsdag 2 december was de jaarlijkse Sinterklaasavond bij schietvereniging Sagittarius. Traditioneel werd er op deze avond niet op normale kaarten geschoten, maar op twee speciaal ontworpen Sinterklaas afbeeldingen. Omdat de puntenverdeling van te voren niet bekend was bleef het tot aan de prijsuitreiking spannend wie er zou gaan winnen. Zelfs de jongste deelnemer kon winnen van de beste veteraan.

Lees Meer...